Friday, April 10, 2015

Ebelin professional makeup+conceler pinsel / Ebelin professional cetkica za puder


Neki dan sam bila u DM-u i vidjela ovu cetkicu za puder. I ako imam vec one dvije bockalice iz Essence LE kolekcije, trebala mi je nova, jer su se ove moje dvije pocele raspadati, jer imam ih dugo, odlicne su, ali pranje i svakodnevna upotreba su ucinile svoje, i ako sam ih uspjela nekako spasiti, tako sto sam ih pri vrhu malo zategla, tako da ne mogu dlacice ispadati, ali ne znam koliko ce to potrajati, Zao mi je sto nisam ugrabila jos koju.Ova cetkica mi djeluje malo bolje i kvalitetnije, i mislim da se nece tako lahko pokvariti, i ako sam na internetu procitala puno negativnih komentara kako ispadaju dlacice pri pranju, ili ostaju na licu pri nanosenju pudera. Ja sam je sinoc oprala, i nije ispala ni jedna dlacica, a jutros sam  nanjela puder s njom, i  nije ostala ni jedna dlacica na licu. Ono sto sam jos radila, jer da sam vukla dlacice, da provjerim otpornost , ali super je, nisam primjetila deformacije i cetkica je kao nova. Tako da mogu reci sto se toga tice, sve je pozitivno. Mozda nekome bude smetalo, sto bas ima gusto nabijene dlacice, malo je potvrda, i manja je, pa mora se malo duze mrljat po licu, da bi se cijelo lice prekrilo. To mi ne smeta. Malo ce biti problema kod pranja, ako vam udje puder u unutrasnjost. I najbolje je da puder stavite prvo na lice pa razmazujete puder , bockanjem ili kruznim pokretima. Ne bih savjetovala da stavljate puder na cetkicu pa tek onda na lice.

Cijena ove cetke je 9,95 -KM .


 Zapakovana je u ovu plastiku, kao neseser i mozete je u njemu drzati , kada je nosite sa sobom. A mozete ovaj neseser iskoristiti zza drugu sminku, mono sjene, i ostale kistice,jer u njega mozete staviti vise manjih, ili tri velika kista.


Svidja mi se sto ne trosi puno pudera/proizvoda i sto ga mozete tanko nanijeti. 
Kupila sam je, jer nisam nasla drugog  sto se drogerija tice, vidjela sam samo onu od Artdeco bockalicu, ali je skuplja.Ova mi odgovara jer je prakticnije nanositi sa cetkom puder nego rukama. 



Na ambalazi pise: Idealna za nanosenje tecnog pudera ili korektora precizno i u tankom sloju .Sastav 100% sinteticka vlakna,stoga pogodan i za osobe koje imaju alergije na sirovine zivoinjskog porijekla . Nacin ciscenja : po potrebi cetku  oprati blagim samponom ,i pstaviti da se osusi na zraku.


A evo i slike, da je mozete uporediti sa Essence cetkicom za puder:


Imate li ovu cetkicu? Kako se vama svidja?
Ako imate pitanja napisite mi u kometaru =D 

8 comments:

  1. looks great!!! very nice :)

    http://sbr-fashion-fashion.blogspot.com/

    ReplyDelete
  2. Izgleda dosta kvalitetno, samo što ga ja nisam zapazila u DMu. Imala sam sličan s ebaya, ali mi je problem s tim kistovima što se puder zavuče unutra i onda ga jedino uljem mogu očistiti pa onda još i to ulje moram ispirati, ma muka živa. Kistovi za puder su jedini koji mi završe u smeću jer se unište od tih pranja.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nisam ja jos ni jedan kist bacila, uvijek ih spasavam koliko moze, =D a izgleda da su skoro stigli kod nas u BIH , jer ja svaki put idem gledati ima li ona ebeline spuzva za sminkanje, i tako naletim zadnji put na ovaj kist =D

      Delete
  3. Padam na ovakve kistove.... idem do Dm-a! :D :D :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. i sve moje prijateljice su kupile sebi =D

      Delete
  4. Izgleda odlično! Ova Essence varijanta kraj nje izgleda tužnjikavo... ;)

    ReplyDelete